Ilmanvaihtokanavien puhdistukset

Ilmanvaihtokanavien puhdistus

Kuopion Sisäilma Oy huoltaa ja puhdistaa ilmanvaihtojärjestelmäsi huolella ja välittäen . Oli kyseessä sitten omakotitalo, rivitalo, kerrostalo tai teollisuushalli. On kyseessä koneellinen tai painovoimainen järjestelmä, me huollamme sen kuntoon .

Huoltamaton ilmanvaihtojärjestelmä:

  • Epäpuhdas sisäilma on hyvin yleinen terveyshaittojen aiheuttaja.
  • Huonosti toimiva ilmanvaihto voi johtaa myös rakenteellisiin vahinkoihin.
  • Huoltamaton ilmanvaihtojärjestelmä on yleensä paloturvallisuusriski.

Milloin ilmanvaihtojärjestelmä tulisi puhdistaa ja huoltaa?

Jokaisen asunnon omistajan on hyvä puhdistuttaa ja huollattaa ilmanvaihtokanavat ja järjestelmä riittävin väliajoin. Yleinen suositus on 5-7 vuoden välein. Myös juuri valmistuneissa kodeissa järjestelmä kannattaa puhdistuttaa jo ennen käyttöönottoa, jotta rakennusaikainen lika ja pöly eivät joudu huoneilmaan ja hengitysteihin.
Säännölinen ja huolellinen ilmanvaihtojärjestelmän puhdistus poistaa epäpuhtauksia ja parantaa sisäilmanlaatua. Ilmamäärien mittauksella ja säädöllä varmistetaan järjestelmän toimivuus. Lisäksi energia tehokkuus paranee ja säästät ilmanvaihtolaitteiden käyttöiän ja toimivuuden parantuessa.

Ilmanvaihtokanavien puhdistuksen voi hyödyntää kotitalousvähennyksessä!

Kodin ilmanvaihtokanavien huoltotyöstä saat kotitalousvähennyksen verotuksessa, joka on 45% työn osuudesta (maksimivähennys 2400 e/hlö/vuosi). Omavastuu 100 euroa/hlö/vuosi. Tämä etu vähentää huomattavasti lopullista kustannusta.